29 november 2019
20:00

Nässjö IBF

Referat: Månsarps IBK - Nässjö IBF

Den avslutande matchen i November, slutade återigen med lila vinst. 2 raka nu. Fantastiskt.
Denna s k Black Friday, blev mest nattsvart för våra gäster. Som även valde att ställa upp i denna färg idag.
Matchen blev 10 minuter försenad, då domarna från Emmaboda Linus och Senad, blev ståendes i köer efter trafikolycka vid Alvesta. Men matchen kom ändå igång 20:10

Första perioden är väl den jämnaste i matchen. Vi börjar i vanlig ordning bra. Men det blir snart andra bullar. Nässjö bjuder upp bra i första. Vi får också 2 utvisningar på Rasmus Simmeborn. Där Nässjö utnyttjar den andra. Ett ögonblick av en sekund, så hänger vi lite med huvudet efter tappad boll, och deras nr 3 Christian Gresell får göra matchens första mål. Tid 14:39. vi kvitterar dock 2 minuter senare genom Jesper, assist Simmeborn. Viktig kvittering, då deras målvakt börjat storspela, men det fina backskottet av Jesper rådde han inte på. 1-1 i paus. 11-10 i skott

Andra perioden är väl totalt sett mer lila. Men Nässjö har sina lägen också. Skotten 11-4 talar dock sitt tydliga språk. Nässjö har i denna period också ett PP. Då Basse får 2 minuter för hårt spel. Deras nr 93. En pigg 38-åring, har som uppgift att få våra spelare ur balans. Med lite tjuvnyp efter avblåsningar. Och Basse ger honom en extra knuff vid sargen, vilket renderar utvisning. Vi gör dock ett väldigt bra boxplay. Samt att Adam kommer upp med 2 jätteräddningar. ( alltså hälften av Nässjö´s skott i andra). 12:01 så gör vi 2-1 genom Rasmus Simmeborn. Skönt att ta ledningen efter den dominans vi haft. Vi håller denna ledning perioden ut. Viktigt.

Återigen så går vi ut med ledning inför 3:e perioden. Den hinner knappt börja, (jo det gör de ju), innan Jesper sätter 3-1, han hittar målvaktens första kryss. Skickligt minst sagt. Nu blir det mer fart, men ändå fåtalet målchanser första hälften. Vi får ett PP 09:34. Men har bara 2 avslut där. 13:58 får Nässjö, en gyllene chans att ta sig in i matchen. Jakob åker ut 2 minuter för otillåten trängning. Från sidan ser det mer ut som han möter en mindre spelare, som flyger rätt bra.
Men istället för reducering så gör vi 4-1 i boxplay. Sigge avslutar fantastiskt efter förarbete av Simon. Dessa både gjorde överlag ett jättejobb i boxen. De spelade i alla boxplay, och var nära att kontra in ytterligare mål.
De tar TO 17:27. Satsar på 6 mot 5. Men vi täcker bort deras skottförsök. Och Simon får till slut kröna sin dag, med ett mål i tom kasse. Lila seger. Skotten i sista 10-5. Merparten av skotten kom sista 7-8 minuterna.
Totalt har vi 32-19 i matchen.
Bäste bortaspelare blir deras målvakt. Bäste hemmaspelare utsåg vi Rasmus Simmeborn till. Vi var väl inte en helt enigt jury. Men vi respekterar demokratiska beslut vid röstning.

Nu väntar Vimmerby borta nästa vecka. Som leder division 2. Blir något att bita i.

Tack alla ni som trotsade kommersens dag ( Black Friday) och tittade på innebandy. Tack även till föräldrar, ledare och spelare i F04/05 som hjälpte till med arrangemanget.